ומה תמצאו פה?
הבלוג הוא הבית האינטרנטי שלי. מה שאומר שנדבר פה על כל הדברים שמעניינים אותי (ראו הוזהרתם – אני די גיקית 😀).
חדשנות
חדשנות היא יצירת ערך מוסף באמצעות פתרונות לצרכים גלויים, או באמצעות יצירת פתרונות לצרכים סמויים. החדשנות היא מאפיין מרכזי של רוב העבודות היצירתיות. פתרונות אלה מושגים על ידי פיתוח או שימוש במוצרים, תהליכים, שירותים או טכנולוגיות יעילים יותר מבעבר – נדבר על פתרונות חדשים לאתגרים קיימים, וגם על זיהוי אתגרים חדשים וחיפוש פתרונות אליהם.
מנהיגות
מנהיגות היא יכולתו של אדם או קבוצת אנשים להוביל אנשים אחרים אל עבר מטרה משותפת במינימום סמכות. פעולה מנהיגותית, מתקשרת בצורה ישירה להשפעה וליצירת שינוי ועל כן קשורה בטבורה ליכולת להשפיע על מוטיבציה של אנשים. מנהיגות אותנתית, מנהיגות הסתגלותית, מודל אדיג'ס ועוד – כולם כלים לבחינת הובל שינוי.
מודלים משווים
לא תמיד צריך להציא את הגלגל מחדש. למעשה, ברוב הפעמים האתגר נידון בשינויים כאלה ואחרים גם במקומות אחרים. יצירת למידת עמיתים, benchmarking ושיתוף פעולה בין הרגולטורים בעולם פעמים רבות מהוות את המפתח לפיצוח הנושא שעל השולחן.
חשיבה יצירתית
יצירתיות היא התהליך הפסיכולוגי היוצר רעיונות מקוריים ורלוונטיים לסיטואציה הנתונה. תוצר של החשיבה היצירתית יכול להיות אינטלקטואלי (כתבה, שיר, מאמר) מוחשי (כמו פטנט, מוצר) או תהליך (שינוי ארגוני או תהליכי). מה שמעניין הוא היצירתיות נשענת על גמישות מחשבתית, שמאפשרת חשיבה רב-ממדית ורב-כיוונית, ועוד יותר חשוב זהו שריר שניתן לאמן ולחזק.
הסקטור הציבורי
זהו בלוג נישה. תחום הלהט שלי שגורם לי לקום בבוקר הוא הטמעה של דפוסי חשיבה וחדשנות תהליכים יישומית בממשל. כל מי שהוא משרת ציבור נכנס להגדרה הרחבה של המונח – עובדי מדינה, שלטון מקומי, רשויות, חברות ממשלתיות, מערכת החינוך, מתנ"סים, מערכת הבריאות והרווחה, ספקים שעובדים מול הממשלה, יזמים חברתיים ועוד. נושא החדשנות הציבורית מדבר אליכם? מקומכם פה!
חשיבה עיצובית
חשיבה עיצובית התפתחה להגדרה של שילוב אמפתיה להקשר של בעיה, יצירתיות בהפקת תובנות ופתרונות, ורציונליות בניתוח והתאמה של מגוון פתרונות אל ההקשר של הבעיה. על פי טים בראון, מנכ"ל ונשיא IDEO, המטרה של חשיבה עיצובית היא "אסטרטגיה של התאמת פתרונות טכנולוגיים אפשריים לצרכיהם של אנשים". אני אומרת עזבו אתכם מטכנולוגיה – פשוט דרך טובה לפתור אתגרים שונים למענה מותאם יותר.
הובלת שינוי
גו’ן קוטר, אבי התפיסה של תאוריית השינוי, עושה אבחנה חשובה בין ניהול לבין מנהיגות. ניהול הוא סדרה של תהליכים שיש בכוחה להבטיח שמערכת מורכבת של אנשים וטכנולוגיות תתנהל כהלכה. מנהיגות היא סדרה של תהליכים המקימה ארגונים או מתאימה אותם לנסיבות שהשתנו בצורה משמעותית.
אימפקט
לא כל החוכמה נמצאת בממשלה. לפעמים דרכי מימון חדשות יכולות להצמיח פתרונות מעניינים מואד לאתגרים הכי מורכבים. לדוג' השקעות אימפקט הן השקעות במיזמים, בקרנות ובארגונים במטרה להשיא תשואה חברתית או סביבתית מדידה, לצד תשואה כלכלית.
משילות בינלאומית
העולם כולו הוא כפר קטן... בנאלי? כן. האם נכון? גם כן. בעידן הגלובלי בו אתגרי המדיניות הם רבים, מורכבים וחוצי גבולות – יש מקום לשיתופי פעולה נרחבים במסגרת ארגונים בינ"ל, על לאומיים, רשתות מקצועיות, היוועצות ועוד. בכל סיור חו"ל שהובלתי יש תמיד דגש על מודלים משווים, על יצירת בנצ'מרק בינלאומי, על הכרות עם מקבילים במדינות היעד השונות ועוד.
דיגטציה של תהליכים
אמנם אחת התיזות המרכזיות שלי היא שדיגטציה כשלעצמה איננה מספיקה, ואין די להלביש טופס ישן עם תפיסה בירוקרטית על מערכת מחשוב ובזה לסיים את תהליך החשיבה של הטמעת חדשנות. ועדיין, אחרי ככלות הכל - דיגטציה של שירותים, מוצרים ותהליכים היא חלק אינגרלי מפתרונות טובים יותר למחר המשותף שלנו.
חשיבה מוטת עתיד
חשיבה מוטת עתיד היא שיטה להתבוננות מושכלת ושיטתית על השינויים המרכזיים שיתרחשו בעוד 10, 20 או 30 שנים, בכל תחומי החיים.
חשיבת עתיד מתמשת בגישה רב-תחומית לניתוח סימני שינוי ולזיהוי תהליכים.
לחץ כאן
Previous slide
Next slide